Lauantain kunniaksi Tikkumäessä järjestetään pieni suuri suomalainen nakkitesti. Arvovaltaisen raadin asiantuntijoina toimivat nakkitieteiden maisteri Martti Kaleva sekä helpon hiukopalan ystävät Lilli sekä Jukka.
Lähikaupan valikoimasta löytyy muutama pienemmän tuottajan nakkitarjokas testattavaksi. Höyrykattila pöhisemään ja olutta kylmään, Tikkumäki seuloo sinulle nakeista gourmeimman.
Nakkitieteiden maisteri Martti odottaa malttamattomana nakkitestin alkamista. |
Tikkumäen nakkitestissä ahmitaan Savuhovin, Suomisen lihaherkun ja Helsingin makkaratehtaan nakkeja. |
Poropeukalo
valmistaja Savuhovi
sisältää sian-, poron-, naudan- ja saksanhirvenlihaa
lihapitoisuus 83 %
Lilli: rapsakka ja täyteläinen, mutta ei erityistä eksotiikkaa, vaikka tuoteseloste antaa sellaista odottaa. 2 pistettä
Jukka: Ei maistu poro, ei savu, mutta rasvainen ja tuhti nakki on. 3 pistettä.
Martti: 27,71 sekuntia/testilautanen. 2 pistettä
Yhteensä 7 pistettä.
Maalaisnakki
valmistaja Suomisen lihaherkku
lihapitoisuus 81 %
Lilli: Tätä pyttipannuun. Naksahtaa mukavasti, ohut ja hienostunut nakki. 3 pistettä.
Jukka: Onko hieman mauton ja jauhoinen? Rapea kuori naksahtaa mukavasti suussa. 1 piste.
Martti: 26,4 sekuntia/testilautanen. 1 piste.
Yhteensä 5 pistettä.
Yönakki
valmistaja Helsingin makkaratehdas
lihapitoisuus 80%
Lilli: Voi pettymys, miksi kuori ei ole rapsakka? Laatunakissa pitää aina olla naksuva kuori! 1 piste.
Jukka: Tämä sopii kiuasmakkaraksi. Saunareissulle tätä mukaan. 2 pistettä.
Martti: 21,53 sekuntia/testilautanen. 3 pistettä.
Yhteensä 6 pistettä.
Arvovaltainen raati on täten valinnut pienen suuren suomalaisen nakkitestin voittajaksi Savuhovin Poropeukalo-nakin. (Nimi on enne.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti