lauantai 26. huhtikuuta 2014

Mieletön ravintolatärppi

Tikkumäen masentavien remppapostausten vastapainoksi on aika ottaa rennommin. Siitä hyvästä tarjoilemme takuuvarman ravintolavinkin, jonka vuoksi kannattaa ajaa Turkuun kauempaakin.

Perinteikäs kalaravintola Kaskenahde lopetti toimintansa keväällä, mutta tila sai uudet ihastuttavat yrittäjät rikastuttamaan kaupungin ravintolakulttuuria. Hellś Kitchen Suomi ja Vuoden kokki -kilpailut voittanut Erik Mansikka kumppaneineen on pyöräyttänyt pystyyn ravintolan, jonka veroista saa Turusta hakea.

Piipahdimme testaamassa Kaskiksen taannoin. Ravintolasta olimme kuulleet pelkkää hyvää, joten varauduimme täydellisen startin jälkeiseen mahalaskuun. Listalta valitsimme kuuden ruokalajin menun ja siihen räätälöidyt viinit. Valinta on täydellinen, jos ei tiedä, mitä listalta valitsisi. Menu näet pitää sisällään valikoiman keittiön parhaita makuja.

Ruoka oli tajuttoman hyvää ja kundeilla homma hanskassa, vaikka ravintola oli ääriään myöten täynnä. Lätinät sikseen ja kuvat puhukoon puolestaan.

Muistakaa muuten tehdä pöytävaraus. Se onnistuu kätevästi ravintolan verkkosivuilla.

Ja sitten vain syömään!

Siikaa ja sinisimpukoita piimäkastikkeessa.

Härkäcarpaccio.

Kurpitsakeittoa.

Kuhaa ja jokirapuja beurre blanc -kastikkeessa.

Luomukaritsaa kahdella tavalla sitruunatimjamikastikkeessa.

Ja kirsikkana kakussa suklainen Xoco Kaskis.


5 kommenttia:

 1. Löysin juuri bloginne ja lukaisin kaikki postaukset. Mielenkiintoista, jään seuraamaan, vaikka itselle en todellakaan haaveile mitään vastaavaa. Mielenkiintoa lisää vielä yhteinen kotikaupunki.
  Arvostan, eikä yhtään käy kateeksi.
  Paitsi ehkä kateeksi käy Kaskis-kokemus; pitänee joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraamalla Tikkumäkeä varmistat, että haaveilet vastakin muusta kuin vanhan talon räjäyttämisestä. Yritämme remontin vastapainoksi postailla välillä kevyempääkin materiaalia muun muassa kaupunkikulttuurista. Kiva, kun olet mukana!

   Poista
 2. Terveisiä Tikkumäkeen. Täällä luetaan blogia alusta saakka ja tähän asti on päästy. Postaukset ovat aiheuttaneet huolestuneita ja ihastuneita postauksia. Melkoinen projelti on ollut. Meillä Tyynelä ostettiin niin, että lattiaeristykset, sähkötyöt ja vedet oli jo tehty (ysärin alussa). Pääsimme siis heti nauttimaan mukavuuksista. Kaupunkikodeisssa taas ollaan päästy tuon purkamisen makuun ihan tarpeeksi. Muutto uuteen on edessä ehkä ensi kuussa. Tai seuraavassa. Nyt alkaa olla jo kiva vaihe käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten voi vaan ihanasti harrastaa kaikkia diy-juttuja tahraamatta käsiään. Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä loppurutistukseen, Laura!

   Poista
 3. Pyh - olinpas nopea. Piti vielä sanoa, että Kaskis on ihan parasta mitä oon pitkään aikaan kokenut. Ollaan käyty jo useamman kerran. Kasvismenukin oli ihan super!

  VastaaPoista