keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Virhearviointeja

Kuistin seinäkoolauksista joudutaan lopulta uusimaan yli puolet ja kattokoolauksistakin kolmannes. Kuistin ulkoseinän betonisokkelissa on vaurioita, jotka on paikattava. Alin hirsikerros talon rungosta on paikoin lahoa ja se poistetaan.

Tuemme hirsikehikkoa kivillä, sillä korvaushirttä on turha veistellä seinään, joka jää betonin alapuolelle, kun lattia aikanaan valetaan oikeaan korkeuteen. Koska talo sijaitsee rinteessä, ei kuistia ole mahdollista tehdä rossipohjaiseksi kuten muut talon lattiat. Kiven ja hirren väliin laitamme bitumia suojaamaan hirttä maakosteudelta.

Remonttiviikolla neljä asennamme ulkoseiniin tuulensuojalevyt. Koemme ensimmäisiä onnistumisen tunteita, kun selkeä työvaihe uutta valmistuu.

Hirsirunko tuettiin ennenvanhaan kivillä. Tapa on yhä käyttökelpoinen.

Kuistin rungsta muistuttavat lopulta vain alkuperäiset ikkunat.

Takaisin sisätöihin. Rimotus ja ulkolaudoituksen asentaminen saavat odottaa kevättä.

Jälkikäteen ajatellen olisi ollut viisaampaa purkaa koko kuistiosa ja rakentaa se uudelleen. Käytännössä kuistista ovat alkuperäistä vain ikkunat, kun kattokin aikanaan uusitaan. Purkaminen olisi säästänyt sekä aikaa, että vaivaa. Ajatus ei kaksi vuotta sitten tullut mieleenkään, koska remontin tavoitteena on säilyttää kaikki mahdollinen ja joskus mahdotonkin.

Seuraavaksi Tikkumäessä ryhdytään etsimään käytettyä betonimyllyä. Kuistin sokkeli kaipaa paikkausta ja betonimyllylle tulee olemaan tarvetta projekteille maalla ja kaupungissa. Kun mylly löytyy, käymme läpi sokkelin korjauksen vartissa valmista -hengessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti