keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Varoitus kirppisfriikeille: tärppejä tarjolla

Kevät, mikä ihana syy siivota kaapit ja hankkiutua eroon tavarapaljoudesta. Siivousvimma on luonnollinen seuraus ikkunoista läpitunkevasta auringonpaisteesta, joka paljastaa armottomasti siivouspäivän lipsuilut. Esineet hyllyillä ja käyttämättömän mekot vaatepuussa saavat jälleen miettimään, laittaisinko tarpeettomat kiertoon.

Jostain kumman syystä kevätaurinko houkuttelee myös kirppiskierrokselle. Löytyisikö kynttilänjaloille olohuoneen pöydällä vaihtoehtoa tai eteiseen värikkäämpi matto? Ehkä jätän herätehankinnat ostamatta ja tartun vain keräilytavaroihin, joita tarvitsen?

Todellisuudessa kirppisfriikin on vaikea olla antamatta kiusaukselle. Finellin emalivuoka lähtee mukaan, jos sen kympillä löytää. Hyvät aikeet tyhjentää kaappeja kirppikselle unohtuvat ja huomaat järjesteleväsi tavaroita mahduttaaksesi kaappiin taas lisää roinaa.

Testailin uutta GoPro-kameraani, joka on selvästi urheilijan eikä sisustajan kamera. Vinkkaan kuvateksteissä Varsinais-Suomen kirppishelmiin, joita ei kannata ohittaa, jos liikkuu huudeilla. Turussa suosikkini on Kirppiskeskus Hassinen klik!, Salossa Salon seudun suurkirppis klik!, Maskussa Wanha Nestori klik! ja Somerolla Kirpputori Alihinta klik! Ole varovainen, sillä vierailu kohteissa aiheuttaa varmuudella riippuvuutta.

Arkku, pöytä ja nojatuoli kirppisksiltä tietenkin. Uudenkaupungin Kalannissa voi viettää kesällä hauskan kirppispäivän. Hyvää tavaraa ja hauskoja löytöjä ainakin Osto- ja myyntiliike Nellystä.

SPR:n Kontti-kirppikseltä Turusta olen löytänyt supersiistejä tekstiilejä ja vaatteita. Musta sohvatyyny on parin euron käsityöihme.

Löytyihän tällekin metallirasialle käyttöä.

Kotimainen Uuvi lämmittää kivasti. Vitosella taisin löytää Turun Kontista.

Wanhan Nestorin astialöytöjä. Arabian kannuista olen maksanut 15 euroa ja lihamyllystä 6 euroa.

Puisia kynttilänjalkoja löytää helposti. Jämämaalit pintaan ja kynttilä tulille.

Turun Hassisella on hyvä huonekaluvalikoima. Sieltä löytyi myös tämä Indiskalla tuunattu peili.

Tällä komistuksella Jukka ompeli Tikkumäen pitsiverhot. Ekotorit ovat oivia paikkoja hakea vanhoja ja toimivia laitteita.

Somerolla sijaitsevassa Alihinnassa on uskomattoman hyvä valikoima koulutauluja.


4 kommenttia:

 1. Kiitos. Kesällä tulee usein lähdettyä kirppiskierrokselle ja siellä teidän suunnalla käynnit ovat rajoittuneet vain Saloon, kiva saada muitakin vinkkejä, vaikka siellä Salossa onkin hirmuiset hyvät kirppikset.
  Tuo teidän matto on ihan huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salossa on kyllä ihan mahtishyviä kirppiksiä. Siellä saa kokonaisen päivän kulumaan helposti. Matto on muuten ehtaa ikeaa..

   Poista
 2. No nythän mä mielenkiintoiseen blogiin tulin sisään.

  Nii että moi! Uusi lukija ilmoittautuu :) Alan täällä selaamaan postauksia, että pääsee kärryille missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa potemaan kanssamme, Laura! Pitäisiköhän tehdä oma välilehti, jossa kerrotaan napakasti, mistä kaikki alkoi? Helpottaisiko lukijaa pääsemään kärryille?

   Poista