maanantai 13. huhtikuuta 2015

Purkurauta heilumaan vol. 2

Huhtikuussa 2013 Tikkumäessä ryhdyttiin jälleen purkuhommiin. Remontti eteni talon toiselle puolelle, joka on aikanaan toiminut pienen talon toisena asuntona. Puramme jälleen vanhan pois kerros kerrokselta, jotta näemme, millaisessa kunnossa talon rakenteet ovat.

Ensimmäiseksi valmistuneella puolella taloa kohtasimme raskaita yllätyksiä, kun keittiön ikkunan alta paljastui täystuho, Hirret olivat kadonneet koko ikkunanalusmatkalta jo vuosikymmeniä sitten. Näistä epätoivon hetkistä voit lukea aiemmasta postauksestani klik!

Ensimmäinen yllätys toisella puolen taloa on runko, joka ei olekaan hirttä. Laajennus on tehty 30-luvulla rankarakenteisena ja eristetty purulla. Seinäeristeet ovat vuosikymmenten kuluessa painuneet ja eristevahvuus on onnettomat kymmenen senttiä. Nopeasti käy selväksi, että edessä on perusteellinen remontti, jossa käytännössä kaikki on rakennettava uusiksi.

Remonttiin vol. 2 lähdettiin asetelmista, jossa olimme saaneet kamppeemme Tikkumäkeen ja päässeet kahden asunnon loukusta. Paineet saada talo asuttavaan kuntoon eivät enää painaneet mieltä ja remonttia saisi tehdä motivaation mukaan. Tästä siis homma jälleen käyntiin!


Seuraavaksi siis työnalle vasemmalla näkyvät huoneet.Makuuhuoneen lähtötilanne on tämä.
Tästä keittiöstä tulee pikkuhuone.
Lattiasta löytyvät sanomalehdet viittaavat laajennuksen rakennetun 1930-40-lukujen taitteessa.
Aikakausien hävittäminen kauhistuttaa, mutta purkaminen on ainoa tapa selvittää rakenteiden todellinen kunto.

Suomen historian approbatur.


Muovimattojen alta löytyy puulattia, joka ei ole putsattavissa kohtuullisella vaivalla.

Pinkopahvikaton alta ei löydy paneelikattoa.

Rouheita lankkuja, mutta puuttuvat osasta lattiaa, joten ei pelastettavissa.

Tulisijat ja ikkunat jäävät ainoiksi alkuperäisiksi elementeiksi huoneissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti