keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tätä et halua nähdä, perinnekorjaaja

Tikkumäen kuistin kanssa tehdään monta myönnytystä. Ensinnäkin se puretaan lähes kokonaan. Alkuperäisestä kuistista säilyvät lähinnä uloimmat ikkunalasit, kattorakenteet sekä aikanaan takaisin paikoilleen asetettavat lattialaudat ja katon helmiponttipaneelit.

Koska lattia valetaan, soran päälle asennetaan perinnekorjaajan kauhistukseksi polyuretaanieristelevyt. Materiaali on hyvä lämmöneriste, mutta tuskin hivelee Panu Kailan mieltä. Ennen levyjen asentamista sora tärytetään tiiviiksi rakenteeksi. Sen jälkeen asennetaan eristelevyt, joihin lovetaan viemäriputkille reitit. Eristelevyjen päälle asetetaan harjateräsverkot, joihin kiinnitetään lattialämmityksen vesiputket. Hirsikehikko suojataan vielä ennen betonivaluuta bitumikaistaleella.

Muista varmistaa, etteivät viemärikaadot vahingoitu soran pakkaamisesta täryttimellä.

Eristelevyä on lovettava putkien mukaan. Saumat viimeistellään uretaanivaahdolla.

Hirsikehikko suojataan bitumilla ennen kuin lattia valetaan.

Yritämme olla uuvuttamatta teitä lukijoita liian yksityiskohtaisilla kirjoituksilla työvaiheista. Jos mielessä herää kysymyksiä, laita sähköpostia tai kommentoi julkisesti, jotta muutkin lukijat ehkä hyötyvät keskustelusta. 

Neuvoja on aina yhtä monta kuin on sopassa kokkia, mutta ajatuksia vaihtamalla voi oivaltaa, mitä ei ainakaan kannata tehdä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti