maanantai 25. tammikuuta 2016

Vihdoin tapettihommia

Tämä on työvaiheista ehkä palkitsevin, sillä huoneiden ilme muuttuu hujauksessa tapetteja kiinnittäessä. Tammikuussa 2014 talon toisella puolella tehtiin siis täysillä pintatöitä.

Tapetit valittiin Pihlgren & Ritolan -tapettitehtaan valikoimasta. klik! Halusimme mukailla tapettivalinnalla aikakautta, jona talon toinen puoli on rakennettu. Rajaus 30-luvun tapettimallistoihin helpotti huomattavasti valintaa, kun tarjolla on vaikka mitä huisin mageeta. Pihlgren & Ritolan verkkosivuilta löytää informatiivisesti jäsennellyn tapettimalliston tyylien ja aikakausien mukaan. Mikä loistava idea ryhmittely onkaan. Näitä vanhojen mallien mukaisia paperitapetteja on hehkutettu netissä vaikka millä mitalla, joten tyydyn vain toteamaan kehut ansaituiksi.

Makuuhuoneen ja pikkuhuoneen pinttyneet tulisijat saivat uuden värityksen, jossa emme olleet uskollisia aikakauden värikartoille. Värimaailma on johdettu tapeteista kuten toisellakin puolen taloa. Luukut käsiteltiin uunimustalla, jota löytyy hyvin varustelluista rauta- ja maalikaupoista.

Ja kuten kuvista näkee, Martti hääri jälleen mukana uskollisena remonttikoirana. Siitä onkin nyt tasan kaksi vuotta, kun ilmoitin hänelle perhepedin purkamisesta ja omaan huoneeseen muuttamisesta. Martti nukkuu edelleen sängyssämme eikä suostu muuttamaan omaan huoneeseen.


Pikkuhuoneen tulisijan laatat saivat uuden pinnan telamaalauksessa. Lopputulos on yllättävän tasainen ja hyvä.

Uunimustalla käitellyt luukut ovat mustat kuin Martin nokka.

Tapetointi kävi huomattavasti helpommin kuin talon hirsikehikkoisella puolella, jossa seinät ovat vinot joka suuntaan.

Muista maalata väriraidat värillisten tapettien saumakohtaan.
Makuuhuoneen pönttöuunin takana seinä maalattiin ensin ruskeansävyiseksi. Ei toiminut. Siispä valkoista pintaan.

Seuraavaksi lattian maalaus ja listahommia.

Vasemmalla makuuhuoneen pönttöuuni ja oikealla pikkuhuoneen tulisija, joka on Tikkumäen virallinen kinkunpaistouuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti