sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Edessä valmistumisen vuosi

Tarmokasta uutta vuotta Tikkumäestä. Tänä vuonna blogissa päätetään takautuva remonttiseuranta, sillä talo alkaa vihdoin valmistua. Viime vuonna kirjoitin Tikkumäen saattamisesta muuttokuntoon. Kevään 2013 muuton jälkeen remontoimme pikkuhiljaa talon toista puolta, jonka valmistumista seuraamme lähikuukausina. Sitten tämän blogin tehtävä on täytetty ja yksi vanha talo saanut uuden elämän.

Toivottavasti remonttikokemusten jakamisesta on ollut apua lukijoille. Netti on ollut itsellemme tärkeä apu, kun olemme remontin kuluessa pohtineet, millaisia ratkaisuja kannattaisi tehdä. Olemme myös halunneet avata remonttikustannuksia, sillä mielestämme rahasta puhutaan aivan liian vähän. Päivitin juuri vuoden 2013 remppakulut välilehteen, josta voit seurata, mihin 40 000 euroa uppoaa. Remonttikustannukset ovat olleet ehdottomasti suurin yllätys, sillä ryhtyessämme kunnostamaan Tikkumäkeä, kuvittelimme selviämme puolet vähemmällä tehdessämme itse kaiken mahdollisen ja vähän enemmänkin. Kustannusten seuranta on kuitenkin ollut opettavaista, ja tiedämme mihin ryhdymme, kun pöndeprojektimme aikanaan käynnistyy. 

Tulevina kuukausina päätämme siis pikkuhuoneen ja makuuhuoneen remontit sekä teemme ulkona ulkoverhoustöitä ja rakennamme betoniraput. Pysykää siis vielä mukana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti