torstai 11. helmikuuta 2016

Jotain erilaista: diy-vaatekaappi

Haaveiletko vaatehuoneesta? Niin minäkin. Totuus kuitenkin on, että harvalla on vanhassa talossa mahdollisuus sellaiseen ylellisyyteen.

Olemme asuneet aina vanhoissa asunnoissa, joissa kaappitilasta on krooninen puute. Tarkoitan siis aidon oikeasti puute. Tikkumäessä päätimme pyhittää makuuhuoneesta kokonaisen seinän mitan kaappitilalle. Arvelimme, ettemme koskaan enää tulisi tuntemaan ahdistusta riittämättömästä kaappitilasta ale-jakuille ja liian pieneksi jääneille tuulihousuille. Väärässä olimme.

Kaikesta huolimatta iloitsen yhä makuuhuoneen kaapeistamme, jotka muuten ovat kaksi vuotta myöhemmin edelleen viimeistelyä vailla. Kaapistokatalogit eivät oikein sytyttäneet ja niinpä ideoimme oman versiomme vanhoista peiliovista.

Ensin metsästimme netistä neljää samanlaista vanhaa peiliovea. Kun sellaiset vihdoin löytyi Somerolta, emme hintaa kyselleet vaan hyppäsimme autoon. Taisi olla 200 euron kauppa, kun löimme rahat jobbarin käteen helsinkiläisestä arvotalosta puretuista ovista. 

Ovien leveys stemmasi täydellisesti seinätilaan, johon Jukka rakensi kaapistolle rungon. Rapsutin ovista puupinnan osin näkyviin ja hioin ne kevyesti. Kaappien sisään asensimme vaatetangon ja rakensimme hyllyjä, jotka maalasimme huvikumputyyliin eri värein maalinjämistä.

Ovenkahvat ovat kaksi vuotta myöhemmin vielä hakusessa. Ehkä ensi kesän kirppiskierroksella otan asiakseni etsiä neljä samanlaista kahvaa. Siitä tulee tuurikauppaa.

Tästä alkaa rungon kasaaminen.


Ovet pihaverstaan kautta asennukseen.
Venkuraisia ovia aletaan asentaa.
Virallinen valvoja tarkkailee työn etenemistä.
Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, sillä kaikki ovet ovat käsityötä ja joka tapauksessa erilaisia,


Tällainen siitä lopulta tuli; rosoista ja uniikkia.3 kommenttia:

  1. Kyllä on hieno! Meillä vaatehuone tehtiin vanhaan alkoviin, kun ei haluttu siellä kopissa nukkuakaan, eikä sinne mikään sänkykään kai mahtuisi, riittää meidän olemattomille ale-jakuille ja "näissä on vasta kaksi reikää"-legginsseille. No okei, ei ole Herra Puukengällä reikäisiä legginssejä, eikä liioin jakkujakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio idea tuo alkovista vaatehuoneeksi. Ei mitään liian hulppeaa vaan sopivan käytännöllistä.

      Poista