torstai 8. tammikuuta 2015

Iso kääk: Ikea-keittiö kodissani

Tikkumäessä on eletty epäuskon hetkiä lapion ja lahovaurioiden äärellä. Ikean keittiön kokoaminen ja asentaminen ei voisi ylittää kokemiamme epätoivon ja henkisen romahduksen tunteita. Niinpä ryhdyimme tammikuussa 2013 ennakkoluulottomasti availemaan laatikoita ja sovittelemaan palasia yhteen.

Seuraavalla viikolla notkuimme Ikean asiakaspalautuksessa useana iltana. Ovi oli väärää kokoa, sokkeli liian lyhyt, mikroaaltouunii liian iso, hyllyjä liian vähän ja koristelistakin loppui kesken. Eikä ketään, jota voisi syyttää väärästä toimituksesta ja puuttuvista elementeistä.

Olimme hankkineet keittiön jo syksyllä keittiöviikoilta, joissa kaappien hinnasta saa nipistettyä vielä kymmenisen prosenttia. Myös kodinkoneista sai alennusta, kun niitä osti riittävän monta. Keittiön hinnaksi laitteineen tuli 2600 euroa, joten itsepalvelun aiheuttaman hampaiden kiristelyn ymmärtää.

Ikean keittiön myötä Tikkumäessä sorruttiin ensimmäisen kerran kompromissiin, joka toivottavasti joskus vielä korjataan. Kaksi vuotta myöhemmin en ole päässyt yli siitä, että vanhassa puutalossa tungetaan Arabiat Ikean mdf-kaappeihin. Tuskaani helpottaisi, jos edes ovet olisivat aidosta ponttipaneelista. Odotan aikaa, jolloin sellaiset ehditään väkästellä itse.

Ikean keittiö on oikeasti hyvä ja toimiva, ehdottomasti hintansa arvoinen. Mekanismit toimivat erinomaisesti ja järjestyksen ylläpitämiseksi on tarjolla vaikka mitä härpäkkeitä. Valitsisin sen mieluusti mihin tahansa muualle kuin kohteeseen, jossa pyritään jäljittelemään alkuperäistä.Tästä se lähtee. paketit auki ja arpomaan.

Luottoesineemme linjalaaseri taas oivana apuna, jotta kaapit tulevat suoraan.

Kylppärin lattialaatta löytyy myös keittiön seinästä. 
Sisustusliikkeistä löytyy kivoja nuppeja keittiön oviinkin. Kokeile rohkeasti vaikka tuunata keittiösi ilme.

Kylläpä tätä laattaa riittää. Noh, laitetaan keittiön puuhellan taustaksi myös.

Tästä laatasta tulee pähee mustilla saumoilla.


10 kommenttia:

 1. "Ikean keittiö on oikeasti hyvä ja toimiva, ehdottomasti hintansa arvoinen."
  Tästä olen samaa mieltä - meilläkin on IKEA:n keittiö, jota moni on ihmetellyt, että miksi puolen miljoonan talossa on IKEA:n keittiö. No, meillä vesiliittymätyöt maksoi vähän enempi, eli jossain muussa piti säästää. Ja ei siinä meidän keittiössä mitään vikaa ole. Jos on, ei me itse tiedetä mikä se vika on, eikä se haittaa meitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeallahan on todella päheitä keittiövaihtoehtoja, joita en muilla valmistajilla ole edes nähnyt. Ja takuukin 25 vuotta niillä hinnoilla. Ei siis mitään syytä ylenkatsoa!

   Poista
 2. hih,samaa tuskaa koin oman keittiön kanssa,valitettavasti hinta ratkaisi,ja toisaalta, wanhan ja uuden yhdistäminen on jotenkin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Olen täällä blogistaniassakin aina ihan fiiliksissä, kun löydän koteja, joissa nämä kaksi asiaa on taitavasti yhdistetty.

   Poista
 3. Me päätettiin tehdä keittiönkaapit itse, että saadaan täyspuukaapistot ja säästetään, ja se päätös jos mikä on kaduttanut. Aivan järjetön työmäärä, aikaa saa kulumaan monta vuotta, kun kaappeja pikkuhiljaa nakertelee purupiirissä maanantai-iltaisin. On umpipuuta, mutta jos nyt voisin valita uudestaan, ottaisin suosiolla kaapistot Ikeasta ja olisin nauttinut valmiista keittiöstä jo hyvän aikaa. Onneksi aletaan kohtapuoliin olemaan loppusuoralla niitten kaappien kanssa... Talossa, jossa työt ei ihan heti lopu, on todella hyvä osata joskus tehdä pieniä kompromisseja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi et voi valita uudelleen. Kävin kamarissa ihailemassa tiskipöytäänne, joka on päiväuneni. Sulla on mieletön visuaalinen silmä ja rohkeus. Kuvistasi saa loistavia ideoita!

   Poista
  2. Kiitos... tuntui tosi hienolta lukea tuo :)

   Poista
 4. Hei tämähän on jännä blogi aikamatkailuineen! Jään seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tarjolla vertaistukea 24/7. Lämpimästi tervetuloa mukaan piiriin!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää uusi keittiö. Meillekin on osa yrityksistä https://kodinplaza.fi/ kautta suositellut IKEAn mallistoa budjetin takia. Aika paljon ihmisillä on siitä hyvää sanottavaa. Oletteko olleet tyytyväisiä keittiöön vielä näin muutaman vuodenkin jälkeen? Kiitos jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista