keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Bye bye ponneli

Olen syönyt viime aikoina paljon. Todella paljon. Yleensä en pode huonoa omaatuntoa mässäilystä ja viinin lipittämisestä, mutta jouluna jotenkin karkasi mopo käsistä. Holtitonta mässäilyä ja kaljan kaatelua kesti kaksi viikkoa.

Morkkis iski loppiaisena kiskoessani toppahousuja jalkaan. Marraskuussa ostamieni housujen vetoketju jäi puolitiehen. Myöskään viime vuonna ja edellisvuonna ostamani toppahousut eivät mahdu kiinni. Loppiaista seuraavana päivänä ostin elämäni ensimmäisen vaa'an jouduttuani myöntämään itselleni, ettei peilin läskiasteikko enää riitä.

Nyt takana on seitsemän päivää nälkäkuurilla. Hakkaan maanisena karppireseptejä ja olen koko ajan nälkäinen. Elämäni ensimmäinen laihis on silkkaa kärsimystä. Ensin tavoitteenani oli saada toppahousuista nappi jälleen kiinni, mutta nyt yritän selviytyä lomamatkaamme asti, joka luojan kiitos koittaa jo runsaan viikon päästä.


Jukka kirjasi ensimmäisen punnituksen luvut ylös. Lilli laihduttaa ja Jukka seuraa laihtuuko mukana.


Läskipäivitykseni tarkoitus on ilahduttaa teitä parilla reseptillä, jotka ovat olleet kuluneen viikkoni harvoja kulinaristisia iloja. Lämmin kanasalaatti saa hauskan tvistin paahdetusta lehtikaalista ja porkkanasta sekä kotitekoisesta lehtikaalipestosta. Vyötärönmetsästäjän karppipitsapohja puolestaan oli positiivinen yllätys täydellisen pitsapohjan tavoittelijalle. Karppipohja muistuttaa rapeaa munakasta eikä ole ollenkaan hullumpaa vaihtelua.Kanan voi mainiostin korvata myös lohella.


Tikkumäen lämmin kanasalaatti


Revi lautaselle erilaisia salaatteja.

Paista pannulla juustohöylällä höyläämiäsi porkkanalastuja ja revittyä lehtikaalia. Muista poistaa lehdestä kova keskikohta. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Paista kanafileet. Suosittelen Huttulan kukon Naapurin maalaiskanafileitä. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla.

Asettele porkkana-lehtikaalipaistos salaattiannoksiin ja päälle kanafileet.

Leikka siivut fetajuustoa päälimmäiseksi ja koristele murskatulla pekaanipähkinällä ja punasipulilla.

Mausta salaatti puristetun sitruunan mehusta, oliiviöljystä, suolasta, pippurista ja sokerista sekoitetulla salaatinkastikkeella.

Lehtikaalipestolle löytyy reseptejä internetin ihmeellisestä maailmasta. Tein omani laittamalla blenderiin x-määrän revittyä lehtikaalia ilman vartta, basilikaa, parmesania, paahdettuja pinjansiemeniä, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Oli todella hyvää ja on monikäyttöinen.
Tikkumäen ponneliemännän pitsa


Tämän yksinkertaisempaa ei pitsapohjan tekeminen voi olla. Kokeilin vyötärön metsästäjän pitsapohjaa, joka herättää runsaasti intohimoja netin keskustelupalstoilla Klik! Ei tätä pitsapohjien kuninkaaksi voi kutsua, mutta minut se teki hetkeksi maailman onnellisimmaksi naiseksi.

Päälle vielä lempitäytteet eli muttia, ilmakuivattua salamia, gorgonzolaa, paprikaa, cheddar-juutsoraastetta ja tuoretta basilikaa.

Nautitaan jokaisesta palasta kuin se olisi viimeinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti