sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Uskomattoman halpa?

Ostopäätöksen ratkaisee lopulta raha. Arvioimme, että myymällä kerrostaloasuntomme meille jää muutama kymmentuhat euroa remonttirahaa. Sillä pääsee mukavasti vauhtiin, kun tekee itse kaiken mahdollisen.

Arvelemme, että rahamme ovat turvassa maapohjassa, jos talon korjaaminen osoittautuu täysin mahdottomaksi. Kiinteistövälittäjän mukaan Tikkumäellä oli syksyllä ostaja 145 000 eurolla. Kauppa kaatui, kun ostajalle selvisi, että talolla on suojelumerkintä eikä sitä voi purkaa uuden talon alta.

Tikkumäen kuntotarkastusraportti ei sisällä mitään sellaista, mikä viittaisi talon olevan korjauskelvoton. Tosin raportti ei sisällä mitään sellaistakaan, mitä ei voisi silmämääräisesti havaita tutustumalla rakennukseen. Kuntotarkastusta tilatessa kannattaakin olla tarkkana, mistä maksaa. Kun ammattilaisen tarkastus perustuu silmämääräisiin havaintoihin eikä rakenteisiin pureuduta pintaa syvemmältä, on hyvä miettiä, löytyykö omasta tuttavapiiristä remppareiskaa mukaan asuntonäytölle. Taskulampun ja puukon avulla pääsee itse ainakin alkuun lahovaurioiden jäljittämisessä. Jukka löysikin kellarin lahovaurion, jota kuntotarkastusraportissa ei mainittu. Kuntotarkastusraportin viesti tiivistyy kuitenkin lauseeseen, jonka mukaan rakennus on laajan peruskorjauksen tarpeessa eikä rakenteissa piileviä vaurioita voida poissulkea.

Purkurauta alkoi heilua Tikkumäessä helmikuussa 2012. Koska olimme noviiseja näin vaativassa remontissa, etsimme tietoa kaikista mahdollisista paikoista. Nyt kun kokemusta on karttunut parin vuoden ajalta, haluamme avata projektiamme ja toivomme sen auttavan aloittelevia remppaajia.

Avaamme blogiin myöhemmin remonttibudjettia ja -aikataulua kuvaavat osiot. Luvassa on siis uskomattoman halpaa remppailua ja vartissa valmiita ratkaisuja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti