perjantai 24. lokakuuta 2014

Muistan mennyttä kesää

Syksy on saapunut peruuttamattomasti. On siis aika palata pöndeltä talveksi Tikkumäkeen.

Olen päivittänyt blogia viime aikoina laiskasti. Arki-illat ovat kovin lyhyitä ja tuhraantuvat kotitöissä ja remppaillessa, Viikonlopuiksi olemme vielä rientäneet ankeutumaan pöndelle. Viime viikonloppuna huvikumpu kuitenkin laitettiin talviteloille ja luovutettiin hiirten talviasunnoksi.

Ohessa tunnelmapaloja kesän varrelta. Seuraavassa päivityksessä paneudun taas muistelemaan Tikkumäen remontin etenemistä lokakuussa 2012.


Tämän kesän pöndeponnistus oli lammasaitauksen rakentaminen.


Tuvassa asuu ihanan kotoisa ankeus.
Kesäkeittiön puulämmitteisessä uunissa tulee loistavan rapeaa pitsaa.

Martti viihtyy pöndellä.
Salissa on kaaos. Lattia purettiin pari vuotta sitten koko karmeuden paljastamiseksi.
Taulussa tila sellaisena kuin se oli loiston vuosinaan. Toivottavasti vielä joskus näyttää samalta.
Jukkis rakentaa alustaa savustuspöntölle. Uusi savukala on muuten mehevä kassler.
Voi sitä riemua, kun pojat saivat ensimmäisen oman traktorin.

Sienimetsät ovat pöndellä runsaat.


Syksy saapuu.

...ja muistella kaiholla kesää. Ensi vuonna onneksi suvi uusi.
4 kommenttia:

 1. Mahtava tämä teidän blogi! Arkirealistinen ja itseironinen, huumorilla ryyditetty! Löysin tänne äskettäin, piti katsoa kaikki alusta asti :). Meilläkin vanha, (autio)talo, jota ostaessa emme noviiseina tajunneet, mikä vuosien ja taas vuosien rahareikä ja työmaa tulee olemaan edessä... Työtä on ollut julmetusti, vaikka lattioita ei olla tyhjennetty kuin yhdestä huoneesta ja hirsien paikkailuun ei ole tarvinnut ruveta. Onneksi ollaan jo voiton puolella; vanha talo myös palkitsee upealla tunnelmalla ja kauneudella. Kiitos vertaistuesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, erinomaista, että löysit vertaistuen äärelle. Täällä kannattaa vierailla aina kun miettii, ettei hommat voi enempää karahtaa kiville. (Oikeesti näistä vanhojen talojen rapimisesta saa outoja kiksejä, ihmismieli on käsittämätön. Onnea ja menestystä ikuisuusprojektiinne!)

   Poista
 2. Niin, vielä lisäyksenä: olette todella sitkeitä sissejä, nostan teille hattua! Ja kesäpaikkanne leivinuuni on poikkeuksellisen kaunis, aivan upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, miksi visuaalinen silmäsi hakeutui ränsistyneeseen uuniin. Se on ihan sydänkäpyseni ja entisöitävissä. Blogissasi on muuten todella inspiroivia kuvia, niistä ammentaa päheitä sisustusideoita. Kiitos niistä!

   Poista