maanantai 9. toukokuuta 2016

Okrankeltainen Tikkumäki

Samat hommat toistuvat vuodesta toiseen. Tai oikeammin samat hommat odottavat tekijäänsä vuodesta toiseen. Kaksi vuotta sitten Tikkumäessä tehtiin ulkopintahommia ja niin tänäkin vuonna. Ulkokuori on vihdoin tarkoitus viimeistellä maalaamalla ja kunnostamalla loputkin ikkunoista.

Kaksi vuotta sitten revimme lateksimaalattua ulkolaudoitusta seinästä ja putsasimme hirsikehikkoa vanhasta eristeestä, jota on pursotettu ulkolaudoituksen väleistä talon rakenteisiin. Kehikko sai ympärilleen tuulensuojalevyt, joiden päälle lyötiin rimotus ja ulkolaudat. Valokuvat kertovat, että näky oli hurja, kun vanhat eristeet paljastuivat ulkoverhoilun alta. Olen aiemmin kirjoittanut tutustumisestamme tähän ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheuttaneeseen ureavaahtoon täällä klik! Tällä kertaa tiesimme, mistä oli kyse, emmekä pelästyneet epäilyttävän näköistä pintaa.

Ulkomaalimme on Virtasen maalitehtaan neljän öljyn maalia klik! jonka okrankeltainen sävy on heti punamullasta seuraavaksi perinteisin. Maalasimme taloon ensimmäiset maalikerrokset pari vuotta sitten ja olemme olleet tyytyväisiä. Tänä vuonna viimeisetkin ulkolaudat saavat toisen maalikerroksen pintaansa. Osan seinistä joudun sutikoimaan kolmannen kerran, koska pinnassa on pellavaöljyvernissalla ohennettu maalikerros. Pitäsi kuulemma olla päälimmäinen kerros ohentamaton, jotta homepilkkuja ei ilmaantuisi. Vai mitä sanotte, onko lukijoilla kokemuksia? Maalaanko turhaan kolmannen kerroksen homepilkkujen pelossa?

Oljenkeltainen lateksimaali vaihtuu okrankeltaiseen öljymaaliin.

Näin irtoavat vanhat ulkolaudat.
Seinän ureavaahto ei enää saanut sydäntä hypähtämään kurkkuu.

...vaikka hurjahan näky on.

Tervapaperi vaihtuu paremmin eristävään tuulensuojalevyyn.

Puutarha- ja raksahommia kevätauringossa.
2 kommenttia:

 1. Väri näyttää taloon sopivalle ja kauniille:)

  Meille tulee tänänä kesänä Virtasta kanssa. Tosin sävytettynä. Etsittiin 20-luvun värikartoista meidän silmään ja taloon sopiva. Se on nyt sävytetty ja tiluksilla, mutta odottaa sateettomampia päiviä. Niitä on nyt onneksi luvassa.

  Ootte te melkoisen homman Tikkumäessä tehneet. Arvostan! Meillähän on ostettu talo niin, että osaksemme on jäänyt tehdä vaan pintaa. Tuntuu jotenkin kivalta teidän puolesta, että tiedätte mitä pinnan alla on. Varmasti turvallinen tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, Virtasta saa siis sävytettynäkin. Enpä ole koskaan ennen kuullut tai osannut kysellä. Tsemppiä maalausurakkaan, ja pysykää tiukasti telineillä!

   Poista