torstai 19. maaliskuuta 2015

Osoitteemme muuttuu

Muuttokuorma ajettiin Tikkumäkeen maaliskuussa 2013. Asetuimme taloksi köökkiin ja kamariin kuten ennenvanhaa. Yksiömme roinat ja kaappien sisällöt ahdettiin kamariin eli olohuoneeseen seuraavaksi vuodeksi. Elämä ilman kaappeja on niitä ensimmäisen maailman ongelmia, joita en toivo kokevani uudelleen. Vuonna 2013 kaikki nimittäin oli hukassa Ikea-kassipinoissa olohuoneessamme,

Ennen muuttoa teimme kaiken valmiiksi keittiössä, olohuoneessa ja pesutiloissa. Hyvä niin, sillä ne ovatkin ainoat huoneet, jotka ovat kaksi vuotta myöhemmin täysin valmiina. Mihin ihmeeseen se puhti aina katoaa viimeistelytöiden koittaessa? Muistelen esimerkiksi ostaneemme eteisen kaappeihin kiinnityshakaset, jotka ovat olleet kaksi vuotta asentamatta. 

Vain jääkaappi puuttuu. Gorenjen retrokaapin sai virolaisesta nettikaupasta kotiin kannettuna useita satasia edullisemmin kuin Suomesta.
Pölyt pois ja roina sisään.

Pirtinpöydän myi opiskelija, joka luopui omaisuudestaan ja muutti Espanjaan. Tämän pöydän ääressä juodaan espanjalaista punaviiniä ja haaveillaan lomamatkoista.


Vanha lattia asennettiin takaisin ja vedeltiin maalia pintaan.

Jukka puuseppäili teknisen tilan puuovien taakse. Vasemmalla siis poistoilmalämpöpumppu ja oikealla tila pesukoneelle.


Keväällä 2013 vedimme henkeä sykittyämme Tikkumäen muuttokuntoon. Aloimme hiljalleen purkaa talon toista puolta, jossa on kaksi huonetta. Tikkumäen toisena remonttivuotena keskitymme rankarakenteisen osan remontointiin. Yllätyksiä on luvassa sielläkin, mutta vastoinkäymisiinhän tässä on jo ehditty tottua. Vanhat talot...


2 kommenttia: