maanantai 19. lokakuuta 2015

Löytöjä maakunnasta

Lokakuussa 2013 ei Tikkumäessä suurta luovuutta harrastettu. Illat ja viikonloput kuluivat rempparutiineissa seiniä villottaen, levyttäen, pakkeloiden ja hioen. Makuuhuoneen ja pikkuhuoneen kattoon tehtiin koolaukset ja asennettiin helmiponttipaneeli.

Pikkuhuoneessa sentään on sekalaisesta puutavarasta tehty seinä, jonka tuunausta pohdiskelimme perustöiden vastapainoksi. Löysimme lopulta seinän verhoiluksi komeaa höyläämätöntä puutavaraa tarvasjokelaiselta isännältä. Uniikinpuutavaran löytäminen on muuten perin haastavaa hommaa. Bulkkia myyvästä puutavaraliikkeestä sellaista on turha etsiä. On kytättävä sanomalehtien myyntipalstoja ja jäljitettävä netistä sekä kyliltä maajussia, joka sahaa puutavaraa pikkubisnes mielessään. Syksyllä 2013 löysimme tällaisen paikan Tarvasjoelta, mutta kun vuotta myöhemmin suuntasimme puutavarakaupoille samaan paikkaan, myi perikunta viimeisiä sahatavaroita hallista.

Sain muuten vihdoin aikaiseksi täydentää remppakulut-välilehteä. Sieltä voi käydä ihmettelemässä, mihin uppoaa 40 000 euroa puolessatoista vuodesssa.

P.S. Päivityksiä on tullut harvakseltaan viime kuukausina. Yritän jälleen ryhdistäytyä, kun alamme viettää enemmän aikaa kotona Tikkumäessä. Niin kauan kuin kelit sallivat leirielämää, suuntaamme pöndelle maalaisterapiaan. Arki kotona tuntuu kiireiseltä, kun koittaa saada tehdyksi nekin askareet, jotka tavanomaisesti hoitaisi kiireettömänä viikonloppuna. Bloggaaminen on se, mistä olen joutunut viime kuukausina nipistämään. Ryhtiliike on kuitenkin luvassa!

Makuuhuoneen seinän paperointi on valmis.

Makuuhuoneen seinään asennetaan lastulevy.

Takassa loimottaa purkupuu. Vielä kaksi vuotta myöhemmin lämmitämme taloa rempassa puretulla puutavaralla.

Katosta purettiin puristelevyt ja asennettiin perinteinen helmiponttipaneelikatto.


Makuuhuone maalausverstaana.

Ja kohta päästään liisteröimään tapettia seinään.

Tulisijan maalien rapsuttaminen on näpertelyä, joka vaatii kärsivällisyyttä.
Sekalaisesta puutavarasta rakennettu seinä koolataan ja verhoillaan raakalaudalla.

Ja tällaista siitä sitten syntyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti