tiistai 22. syyskuuta 2015

Lattiahommia rutiinilla

Syyskuussa 2013 hommat sujuivat kuin niillä kuuluisilla suomenruotsalaisilla. Talon toisen puolen lattioihin rakennettiin uudet rungot, lattiaan puhallettiin ekovilla ja päälle tehtiin paperointi. Sen päälle Jukka naputteli raakalaudasta labyrintin, johon lattialämmitysputket aikanaan asennetaan.

Hommahan harjoiteltiin jo remonttiosiossa yksi talon toisella puolella, joten tällä kertaa selvittiin ylimääräiseltä ajatustyöltä. Kuva-albumin perusteella syyskuussa oltiin muutenkin iskussa; korjailtiin seinärunko ja sokkeli, rakennettiin lattiat ja villoitettiin seinät ennen syyskylmiä. Kaiholla muistelen tuota työleirihenkeä, sillä tänä syksynä kaikki hommat on siirretty kevääseen 2016.

Kuvamuistoista erityisin liittyy muuten mopseihin. Kesällä 2013 Martti sai uuden parhaan mopsiystävän Salaman. Hän on erittäin vinkeä tapaus ja osallistuu mielellään aivan kaikkeen. Martti vietti lapsuutensa arki-illat monesti remonttievakossa Salaman perheessä aikaa ennen Salamaa. Miten pikkulapsiperheissä selvitään megaremontista lasten kanssa? Meille mopsi-iltis ainakin oli korvaamaton.

Lattiarunko syntyy vanhan päälle.

Runko on valmis ja odottaa puhallusvillaa.

Villa saa peittää rungon reilusti.

Päälle paperointi.

Tässä valmistuu laudotus lattialämmitysputkelle.

Putki kiertää laudan lyhyistä päistä.

Mopsiystävykset Martti ja Salama iloitsevat työkaluista, joita on kiva piilottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti