tiistai 18. elokuuta 2015

Takaisin sivistyksen pariin

Terveiset villasukkalomalta pöndeltä. Takana on rentouttava loma olemattomien tietoliikenneyhteyksien päässä. On erittäin jees pitää kunnolla taukoa ulkomaailmasta kerran vuodessa. Siksi siis blogikin on elänyt hiljaiseloa sydänkesän.

Nyt kuitenkin on aika palata arkeen ja jatkaa Tikkumäen remonttitarinaa, jossa palataan syyskesään vuonna 2013. Luvassa on talon toisen puolen kasaamista ja pihahommia. Sitä ennen kuitenkin tunnelmapaloja kotiinpaluusta. Puutarhassa suunnistaessa tarvitsee avukseen viikateen ja pihatiekin kasvaa voikukkaa. Millainen ihmeessä pitäisi pihan olla, kun sitä ei ole hoitamassa kesäisin? Ensimmäinen risukuorma lähti jo jäteasemalle ja muutama lisää on tulossa.

Tikkumäen edellinen emäntä oli tunnettu erinomaisena viherpeukalona, mutta nyt on toisin. Rehevänä rehottanut lipstikkapensaskaan ei tänä vuonna voi hyvin. Jukka ajaa sen joka kerta matalaksi tarttuessaan trimmeriin. Meistä molemmilla on suuria vaikeuksia tunnistaa puita, pensaita ja erilaisia kasveja tontillamme, joten jos mielessäsi on täydellinen eepos puutahan kasveista, vinkkaathan siitä.

Takaisin kotiin.
Viimevuotisista pelargonioista vain tänä kesänä istutettu pistokas kukkii.


Painepesurilla puhdasta,
Viidakossa.

Mikäköhän tämä on? Nätti kuin kukka.

Kynttilälyhty valmiina pimeneviin iltoihin.
4 kommenttia:

 1. Halusin auttaa ja katsoin suomalainen.com:ista kirjoja. Löysin nämä:

  Apua, meillä on puutarha
  Yhdessä oppaassa kaikki se, mitä aloittelijan pitää puutarhassa tehdä - ja se, mitä siellä ei pidä tehdä. Miten valitaan oikeat kasvit oikeaan paikkaan, miten maa muokataan, miten kasveja istutetaan ja hoidetaan? Kirjassa ei keskitytä kieltoihin ja velvoitteisiin, vaan kerrotaan, miten luodaan vähemmällä työmäärällä puutarha, jossa kaikki viihtyvät - ihmiset, kasvit ja eläimet

  Helppohoitoinen puutarha 88 vinkkiä
  Laiskaksi puutarhuriksi tunnustautuva Dan Rosenholm jakaa neuvoja mm. siitä, miten rakennetaan kukkapenkki, jossa rikkaruohoille ei jää mitään mahdollisuutta kasvaa tai mitkä ruusut kukkivat monta kertaa kesässä lähes ilman hoitoa. Myös kasvien valintaan kirja tarjoaa hyviä neuvoja.

  Suomalainen piha ja puutarha
  Kirjasta saa perustietoja ja ideoita pihan suunnitteluun ja rakentamiseen. Kirjassa esitellään tärkeimmät koriste- ja hyötykasvit sekä niiden hoito. Suomessa menestyvät sadat erilaiset koristepuut ja -pensaat, hehkeät ruusut sekä viehättävät perennat.

  Netissä on esittelyteksti aina jokaisesta kirjasta. Kannattaa sitten katsoa myös akateemisen nettisivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä vinkkejä, kiitos! Apua, meillä on puutarha tuntuu heti omalta. Suomalaisen pihan ja puutarhan taisin ostaa joskus äitienpäivälahjaksi, joten sitäkin voisi lainata ja selailla uusin silmin.

   Poista
  2. Oi, mitä vinkkejä, kiitos! Apua, meillä on puutarha tuntuu heti omalta. Suomalaisen pihan ja puutarhan taisin ostaa joskus äitienpäivälahjaksi, joten sitäkin voisi lainata ja selailla uusin silmin.

   Poista
  3. Oi, mitä vinkkejä, kiitos! Apua, meillä on puutarha tuntuu heti omalta. Suomalaisen pihan ja puutarhan taisin ostaa joskus äitienpäivälahjaksi, joten sitäkin voisi lainata ja selailla uusin silmin.

   Poista