maanantai 29. kesäkuuta 2015

Grillipitsaa, nam!

Kun jääkaapista löytyy lähinnä paketti pekonia ja kuusi herkkusientä, saa käyttää mielikuvitustaan iltapalan loihtimiseksi.

Googlailin grillipitsaa, jota en ole koskaan kokeillut ja törmäsin Chez Jasun ohjeeseen klik! Kaivoin kaapinperältä pitsakiven, joka on ehkä suurinta hömppää, mihin olen sortunut keittiötarvikeostoksissa pitkään aikaan.

Siispä kaasugrilli tulille ja pitsakivi sisään kuumenemaan. Grillissä se on täydellinen, uunissa saman asian ajaa kuumennettu pelti. Kun grilli oli kuumentunut 250-asteiseksi, iskin muotoon kaulitun taikinan kivelle. Kolme minuuttia on todella ehdoton maksimi ennen pohjan kääntämistä.

Sitten vain keskimmäinen poltin kiinni, purkki tomaattisosetta päälle ja täytteet valintasi mukaan. Itse ladoin kaiken lopun jääkaapista eli pannulla pyöräytetyt herkkusienet ja pekonin sekä kirsikkatomaattia uuden sadon sipulin ja fetakuutioita. Kansi kiinni vielä viideksi minuutiksi, jotta juusto sulaa pitsan päällä. Suljin kaikki polttimet jo muutaman minuutin jälkeen ja annoin pitsan levätä kuumassa grillissä, jotta en vain polttaisi lättyä.

Ja tällainen siitä sitten tuli. Ihan huippis vaihtis, kun grillimakkara alkaa tulla korvista!

Tässä pohja käännettynä muutaman minuutin paistamisen jälkeen.

Muista sammuttaa keskimmäinen poltin tässä vaiheessa.

Sitten lempitäytteet päälle ja kansi kiinni.

Älä poistu grillin äärestä, sillä pitsa on valmis silmänräpäyksessä.

Basilikaa ja oreganoa päälle ja kylmä olut kyytipojaksi.

Ja ei kun herkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti