torstai 7. toukokuuta 2015

Urbaanisti luonnossa

Käsissäni on timanttinen laiskan naisen retkeilijäopas. Turunseutulaiset luontoasiantuntijat ovat koostaneet lähinnä Turun luontoretkikohteet yksiin kansiin. Mikä loistava oivallus aikana, jolloin luontoretkeily on supertrendikästä.

Mia Röngän, Ari Karhilahden ja Ann-Mari Rannikon kirjoittama Turun seudun retkiopas esittelee lähes 40 retkeilykohdetta Turun seudulta. Olen viettänyt kirjan parissa kaksi iltaa ja samoillut melkein takapihallani Turun Juhannuskukkulalla uusin silmin. Tästä opuksesta irtoaa iloa ja tekemistä vielä moneksi arki-illaksi. Kohteet ovat helposti saavutettavissa ja niiden esittely on tehty lukijaystävällisesti ilman uuvuttavia jollotuksia.

Yksi luontoretkiopuksesta erityisen ilahtunut velikulta on mopsimme Martti, joka rakastaa rypeä metsässä. Yksityiskohtana mainittakoon, että hankin kirjan Martille syntymäpäivälahjaksi kirjailijan signeerauksella tietenkin.

Jos äitienpäivälahja on vielä hankkimatta, tässä olisi laadukas kirja tarjolla. Levy suklaata messiin ja mutsi voikin sitten poltella kaloreita haahuilemalla luonnossa trendikkään urbaanisti.

Teos kannattaa sujauttaa reppuun ja suunnata päiväretkelle turkulaiseen lähiluontoon.

Useimpiin kohteista pääsee bussilla. Ihanan ekologista.

Näkymä melkein takapihalta Turun yli.
Liikunnallinen mopsimme sulattelemassa nakkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti