maanantai 25. toukokuuta 2015

Rentouttavampaa kuin jooga

Kevään 2013 remonttikuvia katsellessa tulee suorastaan haikea olo. Kaksi vuotta sitten toukokuussa käynnistyi talon toisen puolen remontti purkutöillä. Olimme päässeet muuttamaan seinän toiselle puolen eikä enää tarvinnut seilata kahden paikan väliä. Töitä sai tehdä ilman aikataulupaineita ja osaamistakin oli kertynyt matkan varrella. Kaikki yllätykset eivät enää kuumottaneet samalla tavalla kuin remontin käynnistyessä.

Talon toisella puolella sijaitsee kaksi huonetta. Vanhaan hyvään aikaan tupa ja kamari muodostivat kokonaisen asunnon. Ajan saatossa nurkat olivat rapisseet ja eristeet valahtaneet. Seinistä purettiin tuskin kymmenen sentin eristevahvuutta sahanpurua, lattiasta vähän enemmän. Suurin yllätys talon toisella puolella oli rankarakenne, joka ei selvinnyt edes kuntokartoituksessa (että semmosta).

Nämä kuvat ovat ainoat, jotka olen ottanut toukokuussa 2013. Aika kului enemmänkin fiilistellessä kuin vasaran varressa. Remppa on mahtista, kun ei tarvii ressata. Mitenköhän lyhyt on ihmisen muisti tässä viisaudessa? Se nähdään tulevana kesänä, kun Tikkumäki hiljenee ja suuntaamme jälleen pöndepaskiksellemme, joka onkin varsinainen kunnostajan painajainen. Tein paikasta päivityksen viime lokakuussa. Voit kurkata ja kauhistella täältä!

Tässä pikkuhuoneen eli entisen tuvan lattia purettuna.

Ikkunan alla seinässä näkyy vanhanajan hyödytön lisäeriste, jota on truutattu ulkopuolelta.


Työkalulaatikossa ei mikään taatusti ole järjestyksessä.

Siivouksen jälkeen voi alkaa uuden rakentaminen.
Tästä on poistettu pikkueteisen ja vanhan tuvan välinen seinä.

Makkarista näkymä pikkuhuoneeseen.

2 kommenttia:

 1. Kompastuin blogiin etsiessäni muita onnettomia ihmispoloisia, jotka ovat ottaneet vanhan talon kunnostuksen ristikseen. Olipa ihanaa löytää Tikkumäki! Luin kertarysäyksellä remonttitarinanne kronologisessa järjestyksessä ja nautin. Paljon tuttua remonttitunnelmaa, mutta myös niitä "onneksi meillä ei ollut tuollaista" -fiiliksiä tuli lukiessa vastaan.

  Meillä projekti on ollut paljon leppoisampi kuin teillä, vaikka tekemisestä ei ole ollut pulaa täälläkään. Talo alkaa olla loppusuoralla, mutta sitten seuraavaksi vuorossa ovatkin ulkorakennukset... Ja niiden jälkeen voi varmasti taas aloittaa talon parissa.

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan Tikkumäkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kartta ja kompassi olivat tilapäisesti hukassa. Tervetuloa mukaan ja tsemppiä urakkaanne!

   Poista