torstai 26. maaliskuuta 2015

Äkkiä jotain safkaa

Tikkumäen remonttimuisteloissa on edetty vaiheeseen, jossa talo on saanut uudet asukkaansa. Koska köökki on valmis, tehdään siellä jatkossa muitakin elintarvikeasioita kuin nirotaan pirkkaa.

Latasin juuri valtavan määrän kuvia luurista tietokoneelle. Arkistojen kätköistä löytyi muutama hyvä safkavinkki, jotka jaan viikonlopun kauppalistaa rustaaville. Tässä siis helppoja ja nopeita suupaloja perustarpeista. Reseptit ovat useimmiten omasta päästä tai kaverilta opittuja, joten laitan kuvateksteihin perusvinkkejä, joiden avulla voit soveltaa oman versiosi.

Poimi siis alla olevista, kun et jaksa aina tehdä sitä samaa.

Tarmo-papalta opittua. Marskin kalakeiton raaka-aineet ovat lohi, herkkusieni, sipuli, kapris ja suolakurkku. Freesaa pannulla ja mausta sitruunalla, niin saat maut kunnolla esiin.

Jokirapusalaatti avokadolla ja mozzarellalla toimii aina. Koristele hampunsiemenillä ja mausta sirtuunalla ja hyvällä oliiviöljyllä.


Epäilin, kunnes kokeilin. Punajuuripitsa homejuustolla on parhautta. Keitä punajuuret edellisenä päivänä ja lisää tomaattikastikkeeseen ripaus smetanaa.
Lauantaisin on varaa herkutella aamiaispöydässä. Laseihin itsetehtyä smoothieta ja ruisleivän päälle sinappia, avokadoa, pekonia, paistettua munaa ja kasviksia.

Tämän nopeampaa jälkkäriä ei ole. Vaahtokarkkia, erilaisia suklaapatukoita ja lakua. Päälle sulatetaan valkosuklaata. Valmis!






2 kommenttia:

  1. Kaikki missä on smetanaa ja/tai sana pitsa = kelvollista ravintoa. Siinä se minun ravintofilosofiani.

    VastaaPoista