maanantai 16. helmikuuta 2015

Listat ja pinna taipuvat

Remonttipäiväkirja helmikuulta 2013 on yksitoikkoista luettavaa. Tikkumäessä tuhdattiin listoitushommissa ilta toisensa perään. Ei ihme, että listat ovat se tavanomaisin asia, joka on vuosikaudet rempallaan remontin jälkeen.

Vinot seinät tekivät listoittamisesta tavanomaista hankalampaa. Listoja oli taivuteltava rajusti, ja paksujen listojen käsittely vaatii niiden sahaamista taivuttelun helpottamiseksi. Erityisesti kattolistojen käsittely herätti avaimet käteen -talopakettikaipauksen. Kun listat vihdoin olivat paikoillaan, alkoi niiden pakkelointi ja hionta sahausjälkien peittämiseksi.

Vanhojen mallien mukaan tehdyt listat ovat erikoistuotteita, joita ei tavanomaisesta rautakaupasta löydä. On siis etsittävä erikoistuotteita myyviä puutavaraliikkeitä. Tikkumäen listat ostimme turkulaisesta Nakolinnan puusta, joka sittemmin laittoi pillit pussiin. Nyt suositamme asioimaan Hakulan puussa klik! jonka valikoima ja hinnat ovat kohtuulliset.

Keittiön yleisilme alkaa hahmottua, kun ikeat ovat seinässä.
Näin taivutat kattolistoja.

Sahausjäljet pakkeloidaan ja hiotaan, kunnes lopputulos kestää naapurin arvioinnin.


Älä tingi vanhan mallin mukaisista listoista, vaikka joudut pulittamaan niistä pitkän pennin.

Keittiön lattiassa näkyvät pakkeloidut ruuvinkannat. Maalia päälle eikä kukaan arvaa, millaiseen kiinnitykseen olemme sortuneet.


Turhauttavassa työvaiheessa lohduttauduimme ajatuksella lähestyvästä muutosta. Helmikuussa 2013 uskalsimme myös laittaa kerrostaloasuntomme myyntiin. Olimme sinnitelleet kahden asunnon loukussa vuoden päivät ja kauhistelleet tapissa olevaa velkasaldoa. Seuraavassa päivityksessä palaamme muistelemaan, miten asunnon myynti onnistui ja tarvitaanko asuntokaupoissa välittäjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti