keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tattimania ja mitä sille voi tehdä

Näistä on pakko seota itsekin - nimittäin herkkutateista. Tajusimme tällaista autuutta kasvavan pöndellä vasta kun ystävämme oli kompastua herkkutattiin takapihalla pari viikkoa sitten. Parin tunnin kierros pitkin pellonpientareita tuotti litratolkulla herkkutatteja, joita kuivateltiin pitkin viikkoa kaikilla mahdollisilla pöytätasoilla.

Sienestäjät kehuvat kuluvaa syksyä kaikkien aikojen tattisyksyksi eikä sieniretkeltä tarvitse palata tyhjin käsin. Tikkumäessä odotetaan jo lauantaita, jolloin sienikoriin pakataan pirkkaa ja sieniveitset. Olen yrittänyt selailla ruokablogeista tattireseptejä, mutta en ole löytänyt vielä suosikkiani. Saa vinkata, oivia reseptejä taatusti löytyy kasapäin.

Jääkaapissani on juuri nyt kattilallinen tattisoppaa Tikkumäen tapaan. Viereen lasi tömäkkää punkkua ja olet ekstaasissa.

Tattisoppa Tikkumäen tapaan


0,5 litraa herkkutatteja pilkottuna
0,8 litraa lihalientä
2 purkkia kermaa
iso sipuli
muutama valkosipulinkynsi
tuore chili
tuoreita yrttejä kuten timjamia, oreganoa ja basilikaa
sitruuna
suolaa, pippuria, valkopippuria ja suurustetta.

Kuullota sipuli sekä pilkottu valkosipuli. Lisää herkkutatit ja paista noin kymmenen minuuttia.
Lisää lihaliemi, kiehauta ja lisää kerma.
Mausta yrteillä, chilillä, sitruunamehulla sekä pinnasta raastetulla kuorella. Lisää suola ja pippuri oman maun mukaan.
Jos soppa tuntuu liian kevyeltä, sitä voi hieman suurustaa.


Paiskaa vaihtarilla, se olis kiva!



Herkkutatit pitää poimia nopeasti ennen kuin metsänelävät iskevät niihin. Samoja apajia voi kiertää muutaman päivän välein ja saada taas korinsa täyteen.

Herkkutatti on parhaimmillaan, kun koostumus on napakka.

Käytä herkkutatista myös jalka. Sen heittäminen pois on silkkaa tuhlausta.

Näistä valioyksilöistä oli pakko tehdä tattipitsat.

Tuoretta chiliä ja tuoreita yrttejä soppaan.

..ja keittiö kuin kokkiohjelmissa.

Tattipitsan pyöräytät helposti pieniin rieskoihin. Näissä täytteenä myös pulled porkin jämät.

Tattiöverit sopalla ja pitsalla.

Sienikuivuri hotsittais, mutta ei enää yhtään uutta kojotusta kaappiin. Uuni ja takan päällinen saavat toteuttaa kuivurin virkaa.


1 kommentti:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista