maanantai 18. elokuuta 2014

Pehmeä lasku remonttiarkeen

Elokuussa 2012 Tikkumäessä palailtiin hiljalleen remonttiarkeen. Aikaansaannokset olivat remonttipäiväkirjan mukaan vaatimattomat ja viikonloput löysäiltiin pöndellä.

Kuistin seiniin asennettiin ekovillaeristeet. Ensin asennettiin kymmensenttistä levyä ja toinen kerros viisisenttistä. Kattoon ja lattiaan asennettiin perinnerakentajien kauhistukseksi spu-levyä. Maavaraiseen lattiaan se on toimivin eriste. Koska kuisti on matala ja katossa vähän tilaa eristeelle, saavutettiin spu-levyllä paras mahdollinen eristävyys.

Ulkoseinässä on 150 millin ekovillaeristys ja katossa sekä lattiassa 150 millin spu-eristys.

Kuistin eristys on viittä vaille valmis.


Kuistin eristyksen valmistuttua siirryimme hikoilemaan välikatolle. Talon vanhat eristeet poistettiin keväällä imuroimalla, jotta välikatolle saadaan ilmanvaihtokanavat. Ennen putkien asentamista levitimme ilmasulkupaperin, jonka päälle aikanaan puhalletaan ekovilla.

Kökkimistä matalassa tilassa elokuun helteillä ei ole ikävä. Kaksi vuotta myöhemmin on oikeastaan aika leppoisaa miettiä asentaisinko eteiseen askartelemani diy-naulakon vai bloggaisinko. Jaksuhaleja siis siskot, paskahommat loppuvat aikanaan!

Välikatto on imuroitu isolla rahalla vanhoista eristeistä. Suosittelemme säästämään tässä kohtaa.

Paperoinnin päälle asennetaan ilmanvaihtoputket ja puhalletaan ekovilla.

Paperi niitataan tiiviisti kiinni tukirakenteisiin.

2 kommenttia:

  1. Kun saa jotain valmiiksi, voi aloittaa uuden projektin ;) Valmista tulee aina vaan lisää, mieletön kierre! Jos meille tulee saunatupaan ylös asti auki oleva katto, niin jotain modernia siinekin pitää katon rajaan lykätä eristeeksi. Jos ei tule, ekovillalla mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Projektit laajenee kuuluu sanonta Tikkumäessä. Näyttää sopivan kovasti hyvin myös Omppulaan!

      Poista