maanantai 11. elokuuta 2014

Lataamosta takaisin Tikkumäkeen

Kesäloma suoritettu, kaljat juotu ja elopainoa lisätty. Tikkumäkeläiset ovat viettäneet kesälomansa perinteikkään suomalaisesti kesämökillään pöndepaskiksella.

Pöndepaskis on entinen kylänsä mahtitila, joka jäi  60-luvulla vaille vakituista isäntää. Perintötila oli pitkään vuokralla kesäasukkaille ja rapistui lopulta muistoksi entisajan loistosta.

Ostimme pöndepaskiksen 30-vuotissyntymäpäiväni alla, kun olimme päättäneet asua helposti ja mukavasti jugend-yksiössäämme keskustan laidalla. Pöndepaskiksesta tulisi epärealististen haaveiden tyyssija ja kaupunkilaisten toimistotyöläisten piilopaikka, jonne vetäytyä unelmoimaan maaseutuelämästä ja omasta pienpanimosta.

Vain vuosi pöndepaskiksen hankkimisen jälkeen kävi vahinko, jonka jälkiä seuraat tässä blogissa. Olemme siis palanneet Tikkumäkeen ja remppa jatkuu. Blogimme palaa ajassa taaksepäin ja kuvaa remonttia jälkiviisaana. Elokuussa 2012 jatkettiin talon eristämistä ja asennettiin vintille tuuliohjureita ja ilmanvaihtoputkia. Seuraamalla Tikkumäkeä, saat toivottavasti vertaistukea ja vinkkejä omaan remonttiisi.

Tässä vielä tunnelmapalasia pöndepaskikseltamme. Maalla ei pipo kiristä!


Päärakennus sai 60-luvulla näyttävän mineriittiverhouksen. Kivijalka betonoitiin umpeen, minkä seurauksena ilma ei kiertänyt talon alla ja kaikki alapohjan rakenteet ovat mädäntyneet.
Päärakennuksen ikkunoista avautuu peltomaisema.
-
Tänä kesänä rakennamme navetan taakse lammasaitausta. 

Pöndellä syödään hyvin. Kesäkeittiön uunissa valmistuu rapea pitsa ja savustuspöntössä maittava lohi.

..ja muistetaan juoda riittävästi.

Tärkeintä on nauttia elämästä ja nukkua pitkään.
Nokkosia ja vuosikymmeniä maassa maanneita rankoja on tontilla käsittämättömät määrät.


Navettakeittiön pata on ainoa toimiva tulisija. Navettakeittiössä puhdistuvat hikiset kainalot ja likaiset astiat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti