sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tapetti, joka ei ole tapettia

Tapetin valinta on yllättävän helppoa, kun noudattaa tehokkaan rajauksen perusperiaatteita. Ensinnäkin valitaan paperitapetti, toiseksi malli, joka noudattaa samaa aikakautta kuin talon rakentamisvuosikymmen. Paperitapetti valitaan erityisesti siksi, että talon seinään palautetaan hengittävä rakenne.

Tikkumäessä päästiin tapetoimaan keittiön ja olohuoneen seiniä joulukuussa 2012. Työhön ryhdyttiin kynsinauhoja pureskellen. Kuviotapetin sommittelu seiniin, joissa on pahimmillaan 15 sentin kallistumia, ei tulisi olemaan helppoa. Alkuvalmisteluina seiniin maalattiin tapetin pohjavärin mukaiset raidat, jotta valkoinen seinä ei pilkistele tapetinsaumoista.

Valitsimme olohuoneeseen ja keittiöön Duron Gammalsvenska-paperitapetin klik! vaikka ilmeisintä olisi hankkia tapetit perinteisestä kotimaisesta Pihlgren & Ritolan tapettitehtaasta klik! Valikoima on mieletön ja siihen palaamme myöhemmin, kun Tikkumäen remontti etenee toiselle puolen taloa.

Tapetin liisteröinti seinään sujui lopulta ällistyttävän helposti. Liisteröin tapettiliuskan, joka sai tekeytyä liisteripinnat vastakkain muutaman minuutin ennen seinään asettamista. Paperitapetti oli helppo käsitellä eivätkä ilmakuplat kiusanneet. Vinoihin seiniinkin tapetti mukautui paremmin kuin uskalsi odottaa.


Ensin maalataan tapettien saumakohtiin raidat.

Käytä apunasi linjalaseria, jotta tapetti tulee varmasti suoraan. Kuvan liuskasta oikea puoli on linjassa laserin kanssa.

Tapetin hysteerinen kuviointi itse asiassa peittää tehokkaasti seinien kallistumat. Kulmissa kuvioinnit eivät kohtaa, mutta virhe ei pistä silmään.

Markkinoilla on vaikka mitä ihania vanhanmallin valokatkaisijoita. Valitsimme budjettisyistä Renovan mallistoa.

Tästä lähtee keittiön tapetointi: työtason raivaamisesta.

Tapettimalli on nimeltään Brunnsgatan ja sitä on saatavana eri väreissä.Tapetit ovat nyt roikkuneet seinässä kaksi vuotta, emmekä ole kyllästyneet. Turha siis maalata seinää valkoiseksi vain siitä syystä, että pelkää värien tympäisevän seuraavana keväänä. Nämä tapetit tuntuvat herättävän enemmän ihastusta kuin vihastusta Tikkumäen kävijöissä. Ne tuovvat sopivasti mummolatunnelmaa ja ovat just niin kivat, kun ovat noilla eikä meillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti