sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Väliovet purkukaupungintalosta

Marraskuussa 2012 eteisessä alkoi jo näyttää lupaavalta. Seinät viimeisteltiin pakkeloimalla ja hiomalla. Poistoilmalämpöpumppu asennettiin valtaisaan tekniseen tilaamme eli eteisen nurkkaan. Kattoon asennettiin vanhat helmiponttipaneelit, jotka halusimme säästää, vaikka ne on aikanaan tehty onnettoman pienistä jämäpaloista.


Jukka viimeistelee katon eristystä.

Nämäkin panelit oli pakko käyttää uudelleen, vaikka saumoja tuli lähes joka vetoon.

Erityiskiksejä saimme uusista vanhoista väliovista, jotka pelastimme Salon nyttemmin puretusta vanhasta kaupungintalosta. Salolaisten kulttuuryhdistysten väki teki ison palveluksen perinnekorjaajille järjestäessään purettavassa Heikolan talossa rakennusvaraosien huutokaupan ennen kuin talovanhus puskettiin nurin Salon torin laidalla. Lukuisat väliovet, rautapatterit ja porraskaiteet saivat uuden elämän toisaalla.


Huusin kahdesta ovesta karmeineen 50 euroa ja noutaessamme niitä, nappasimme mukaamme vielä kolmannenkin oven vitosella. Vanhat ovet saivat Tikkumäessä kevyen hionnan ja uuden maalipinnan. Näin eripariset ja vaatimattomat väliovet tuli korvattua palalla salolaista rakennushistoriaa. Vanhojen ovien metsästämisessa vaikeinta on löytää useampi samanlainen ovi. Siksi on hyvä, jos pääsee iskemään purkukohteen tarjontaan. Vanhojen rakennusten purkamisesta voisi tietenkin paasata kokonaisen romanin verran. Tyydyn vain mainitsemaan, että Tikkumäki ei tänä päivänä seisoisi paikoillaan, jos valveutuneet ihmiset (tarjoaisin kaljat, jos tietäisin keille) eivät olisi hakeneet suojelustatusta talolle päästessään jäljille ostajakandidaatin aikeista purkaa talo ja rakentaa tontille uusi.

Salon kaupungintalon ovien uusi elämä Tikkumäessä.

Hyvin säilynet väliovet saivat kevyen hionnan ja uuden maalin pintaansa.

Tässä Tikkumäen huikea tekninen tila eteisen nurkassa.Marraskuussa 2012 eteisessä päästiin siis työstämään pintoja ja niin päästiin myös kylppärin puolella. Seuraavassa remppapäivityksessä perehdymme kylpyhuoneen laatoittamiseen. Kerron samalla loistavan budjettivinkin laattojen hankintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti