keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Oikeissa töissä

Ensimmäisen remonttiosan eli eteisen ja pesutilojen purku alkaa olla päätöksessä kolmannella remonttiviikolla. Toimistotyöläinen alkaa päästä jyvälle, mitä tarkoittaa ruumiillinen työ. Lattialautojen alta paljastuneita kivenmurikoita on lastattu peräkärryyn tuhansia kiloja. Hiekkaa on lapioitu kuutiotolkulla, jotta lattia saadaan eristettyä ja valettua. Kaikki on tehty käsityönä.

Ulkolaudotus on purettu, sillä pinnassa on hengittämätön lateksimaali. Naapurin Aimo on ottanut urakakseen pieniä purkamisesta syntyneen puujätteen, jolla lämmitämme taloa. Lautaa ajetaan sirkkelin läpi satoja metrejä ja iloitaan ilmaisesta energiasta. Remontin edetessä tulemme miettimään usein, ostimmeko sittenkin sadalla tuhannella eurolla polttopuuta.

Lateksimaalilla maalattu ulkolaudoitus saa lähteä, sillä arvioimme maalin poistamisen liian työlääksi.

Kuistin koolauksia joudutaan uusimaan ja lisäämään.


Kuistiosasta on jäljellä vain katto, kun uudelleenrakentaminen alkaa. Filosofianamme on korjata ja entisöidä, mutta lähes kaikki näyttää menevän uusiksi jo ensimmäisessä työvaiheessa. Ensimmäiseen rautakauppalistaan kirjataan puutavaraa koolauksiin, tuulensuojalevyä ja ekovillaa.

Ennen kuin rakennustarvikkeet ovat saapuneet, tehdään vielä kirvesmiehen vala. Se tapahtuu väsyneenä sunnuntaina, kun Jukka hyppää alas tikkailta suoraan neljän tuuman naulan päälle. Naula uppoaa syvälle kantapäähän ja Tikkumäestä lähdetään päivystykseen ambulanssinnopeudella. Seuraavalla viikolla Tikkumäkeen ilmestyvät työturvakengät kokoa 43 ja 39.


2 kommenttia:

  1. Mää niin jään seuraamaan! Oma talo (vielä) hankkimatta..

    VastaaPoista
  2. Jee, ja kerro kun kosahtaa. Haaveista on yllättävän lyhyt matka vapaa-aikatoimiremppaajiksi.. Vinkkaa myös meille ja lukijoille muita hyviä hyötytietoremppablogeja, itsellä vielä parhaat hakusessa. Tsemppiä talon metsästykseen!

    VastaaPoista